27 januari 2020

100 nieuwe formuledeelnemers voor Alliance Automotive Group Benelux

Maar liefst honderd Nederlandse autobedrijven hebben in 2019 gekozen voor één van de garageformules van Alliance Automotive Group Benelux (voorheen: PartsPoint Group). Grootste groeier was Autovakmeester, maar ook de formules CarProf en Autoservice Totaal konden het afgelopen jaar op forse groei rekenen. Alliance Automotive Group Benelux wijst het succes van haar formules toe aan de strategische positionering van de nieuwe formule Autovakmeester naast twee andere complementaire formules in haar portefeuille. Dit heeft, in combinatie met een constante, hoge tevredenheid onder de bestaande klanten van de onderdelenleverancier uit Ede, geresulteerd in een recordjaar voor wat de formules betreft.

“Altijd een passende formule. Daar zit onze kracht. Dat betekent keuzes maken en die keuzes helder uitleggen en doorvertalen. Een garagist moet in een oogwenk zien wat het voordeel van een formule is en welke formule het beste bij zijn of haar bedrijf past”, vertelt Marketing Manager Arjan Huesken. “Onze drie formules zijn onderscheidend in de markt. Autobedrijven reageren enthousiast op de inhoud van ons aanbod, maar merken ook onze persoonlijke benadering positief op en bevelen onze formules zelfs aan bij andere autobedrijven. Dit heeft geresulteerd in die honderd nieuwe deelnemers, waaronder ook het BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019, CarProf Valentijn in Zaltbommel.”

Ivar Camps, Retail Marketing Manager bij Alliance Automotive Group Benelux, legt uit dat er voor elk onafhankelijke autobedrijf een passende formule is: “We hebben een menukaart met drie verschillende formules. Garagisten kunnen daardoor makkelijk hun keuze maken. Zo is er het laagdrempelige Autoservice Totaal. Deze formule is er voor autobedrijven die het liefst zo zelfstandig mogelijk blijven, maar wel baat hebben bij ondersteuning van een professionele, landelijke partner. Wil het autobedrijf meer, dan is Autovakmeester bij uitstek geschikt. Binnen deze formule krijgt de garagehouder de beschikking over extra tools, landelijke marketingondersteuning en trainingen via TECH360. De meest complete formule is CarProf. CarProf biedt onder meer een rendementservice, toegang tot de zakelijke markt en een uitgekiende offertemodule. Oftewel, bij Alliance Automotive Group Benelux is er voor elk type autobedrijf, groot of klein – altijd een geschikte formule.”

Eind 2019 tikte de teller bij Alliance Automotive Group Benelux honderd nieuwe aansluitingen aan. Autovakmeester tekende met 41 aanmeldingen voor ruim veertig procent van de groei. De nieuwe formule werd op de voet gevolgd door Autoservice Totaal, een sleutelspeler in het formuleportfolio, met 35 aanmeldingen. En sinds 1 januari 2019 telt Nederland ook 24 nieuwe CarProfs. Arjan Huesken over de groei: “Uiteraard zijn we heel tevreden over deze groei. Maar achteroverleunen ligt niet in onze aard. We willen een perfecte dekking in Nederland en hebben dan nog plekken te vullen. Bovendien blijven wij sleutelen aan onze formules en zullen wij onze basis en kwaliteit blijven verstevigen. Er zijn immers altijd nieuwe ontwikkelingen en behoeften en daar spelen wij graag op in.”

https://www.allianceautomotivegroupbenelux.com/wp-content/uploads/2020/01/CarProf-Valentijn-Zaltbommel-Autobedrijf-van-het-jaar-2019-2020.jpg
-->