07 december 2022

Alliance Automotive Groep serieus over internationale key accounts

Alliance Automotive Group (AAG), de toonaangevende Europese aftermarketgroep in de autosector, breidt de afdeling Key accounts verder uit. AAG wil alle kansen effectief benutten en een aantrekkelijke partner blijven. Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) is onderdeel van AAG (Europa).

De omzet van de Europese key accounts is in de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld. Deze groei wil AAG in de aankomende jaren voortzetten. Er zijn nog voldoende groeimogelijkheden in de bestaande accounts. Daarnaast zijn er ook nieuwe sectoren waar kansen liggen, zoals verzekeringsmaatschappijen, leasebedrijven, wagenparken en nieuwe OEM’s van elektrische voertuigen. Maar ook door Mobility as a Service (MaaS) en consolidatie in de fleetmarkt zoeken klanten naar Europese oplossingen, die AAG kan bieden.

Om ervoor te zorgen dat de kansen in alle landen effectief worden benut, is de groei binnen key accounts een belangrijke onderdeel van het strategische plan van AAG. Met een gecoördineerde aanpak om zo goed mogelijk aan de vraag van klanten te voldoen. En met een dicht netwerk van grossiersbedrijven én verbonden conceptgarages beschikt AAG over een geïntegreerd business model waarbij internationale SLA’s uitgevoerd kunnen worden.

AAG is druk bezig met de implementatie van intern ontwikkelde digitale oplossingen en de uitbreiding van het aantal werkplaatsen. Kris Halliwel start vanaf 1 januari 2023 als nieuwe Director of European Key Accounts. Kris werkt al bijna vier jaar bij AAG en in die tijd heeft hij de key accounts aanzienlijk ontwikkeld. Kris kwam in 2018 bij het AAG-team in het kader van de overname van Platinum International, waar hij sinds 2007 een Executive Board Director was en leidinggevende functies vervulde op het gebied van logistiek, de toeleveringsketen en de strategische ontwikkeling van key accounts.

Kriss Halliwel

-->