17 februari 2021

Alliance Automotive Group Benelux kiest NRF als hoofdleverancier voor airco en motorkoeling

NRF is de nieuwe hoofdleverancier van airco en motorkoeling voor Alliance Automotive Group Benelux. De samenwerking tussen AAGB en NRF dateert vanaf 2019, toen er gestart werd met een beperkte range NRF-producten (kachelventilatoren, kachelweerstanden en compressorkoppelingen). Inmiddels is de samenwerking verder geïntensiveerd; vanaf 2021 is NRF als hoofdleverancier voor airco en motorkoeling aangewezen.

Binnen AAGB zijn airco’s en motorkoeling een groeiend segment. Ook met een groeiend aantal elektrische auto’s, zal de vraag naar airco- en koelingscomponenten blijven. NRF heeft op dit moment al meer dan 350 verschillende artikelen voor elektrische auto’s in het programma, de keuze voor NRF is mede door het toekomstperspectief ingegeven.

Erik van Beek, Product Manager AAG: “Airco’s en motorkoeling zijn een groeiend segment in onze portfolio; er is dus een sterke partner nodig waarmee we die groei kunnen realiseren. NRF zal samen met ons het assortiment blijven ontwikkelen. Door het toevoegen van nieuwe producten en productgroepen, blijven we inspelen op de markt. In 2020 heeft NRF 340 nieuwe items toegevoegd aan het assortiment, dit jaar staan er alleen al in het eerste kwartaal 400 nieuwe artikelen klaar om uit te rollen”.

Bij AAGB is de volledige range NRF producten beschikbaar. Omloopsnelheden in deze productcategorie variëren nogal en daar komt de logistieke infrastructuur van Alliance Automotive goed van pas. Fastmovers liggen op de vestigingen en artikelen die minder snel bewegen liggen op voorraad in de regionale depots waarmee die ook “op de dag” voor het autobedrijf beschikbaar zijn. NRF is een internationaal sterk en betrouwbaar merk. De hoge kwaliteit en het ruime assortiment aan motorkoeling en airco-onderdelen, maakt NRF een waardevolle partner.

-->