15 juni 2021

Alliance Automotive Group Benelux neemt automaterialen grossier Hacos over

Automaterialen grossier Hacos wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en wordt geïntegreerd binnen PartsPoint. Het is de grootste automaterialen grossier in Oss en een belangrijke Alliance Automotive Trading grossier. Met deze overname wil de huidige eigenaar van Hacos, Jankees Landweer, de toekomst van het bedrijf waarborgen.

Hacos, opgericht in 1968 met momenteel 18 medewerkers zegt ‘op alle onderdelen beter’ te zijn. Hacos is sterk in automaterialen en banden. Een goede toevoeging aan het eigen netwerk van AAG Benelux. Dat vindt ook Rob Visser directeur netwerk van PartsPoint. “Door de grootste grossier in automaterialen in Oss samen met Brezan Oss toe te voegen aan het nieuwe PartsPoint, ontstaat er een hele mooie toekomstbestendige vestiging en nemen wij in deze regio een hele stevige positie in”.

Jankees Landweer: “Voor mij als zelfstandige grossier in een dynamische en consoliderende markt was het tijd om de toekomst van Hacos te waarborgen. ”Ik heb bewust gekozen voor AAGB als overnamepartner.  Alliance is een toonaangevende partij binnen de automotive aftermarket, waardoor de klanten ook in de toekomst zijn verzekerd van een perfecte service en samenwerking. Met Alliance als partner hebben de klanten de beschikking over een goed en groot assortiment, mogelijkheid tot uitgebreide technische ondersteuning en opleidingen, meer werkplaatsconcepten en een beter bestelportaal.”

Jankees zal tot het einde van het jaar betrokken blijven bij Hacos om te zorgen voor een goede overdracht. Zijn zoon Jop, ook werkzaam binnen Hacos, gaat aan de slag bij AAG Benelux.

-->