21 maart 2024

Alliance Automotive Group Benelux neemt Ronden Banden over

Ronden Banden is als bandengroothandel actief in Gelderland, Overijssel, en Noord-Brabant. Ze leveren alle soorten merkbanden en hebben continu 20.000 banden op voorraad. Daarnaast levert Ronden Banden een uitgebreid pakket aan diensten, waaronder een bandenhotel. De organisatie bestaat uit ruim 50 werknemers en een wagenpark van 18 bedrijfsbussen, waaronder een servicetruck voor truck assistentie. Vanuit Doetinchem, Goor en Nijmegen leveren ze aan professionals zoals autobedrijven, fleetowners, transportbedrijven, loonwerkers en de industrie.

Ronden Banden wordt per 31 maart 2024 onderdeel van AAGB.

Met uitgebreide kennis, assortiment, beschikbaarheid en dienstverlening zal Ronden Banden een boost geven aan de PartsPoint vestigingen. Ook deelnemers aan de banden business booster van AAGB, Tyres-On, gaan profiteren van nog meer specialistische kennis die alle Ronden medewerkers meebrengen.

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat weten: “Ronden Banden heeft enorme kennis op het gebied van personen en truck banden. Die kennis sluit heel mooi aan bij onze huidige bandenpropositie en biedt ons ook mogelijkheden voor de verkoop van truck banden. Gezamenlijk kunnen we nog betere ondersteuning bieden aan onze afnemers. We zijn ook enorm verheugd dat het geweldige team van alle Ronden vestigingen meegaat en gelooft in onze kracht en visie.”

Maurice Kock, eigenaar van Ronden Banden legt uit: “Via Tyrenet zijn we in gesprek geraakt en tot de conclusie gekomen dat AAGB en Ronden Banden een sterke match zijn. Zowel AAGB als Ronden Banden zijn de laatste jaren haar dienstenpakket aan het uitbreiden en nu komt dat alles bij elkaar. Gezamenlijk gaan we in de toekomst een zeer sterkere partner zijn voor onze klanten.”

Ronden Banden is begonnen in Doetinchem en daarna uitgebreid met een vestiging in Goor en Nijmegen. In Doetinchem doet men de technisch ondersteuning op het gebied van banden.

Naast de bandenservice die klanten van Ronden gewend waren, profiteren ze ook van de investeringen die AAGB de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf.

PartsPoint is het grootste Automotive grossiersnetwerk van Nederland en België. Met 6 depots en meer dan 130 vestigingen is PartsPoint altijd dichtbij voor het professionele garagebedrijf. PartsPoint belooft garagisten altijd ‘part of their deal’ te zijn, door richtinggevend in de markt te blijven met een uitgebreid assortiment automaterialen, banden, equipment, carcleaning, paint/non-paint, een state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en business boosters.

PartsPoint heeft een zeer goede landelijke dekking in Nederland en een sterke voet aan de grond in België met 25 vestigingen in Vlaanderen en Wallonië.

-->