08 mei 2023

Alliance Automotive Group Benelux start met Paint Non-Paint divisie

Alliance Automotive Group Benelux gaat fors investeren in een Paint Non-Paint divisie. Rob Visser, Director Network zegt: “Kort na de lancering van ons bandenconcept “Tyres-On” vorige maand zetten we weer een belangrijke stap om PartsPoint verder te ontwikkelen als een one-stop-shop leverancier voor het autobedrijf. Na de overname van Ferwerda werden wij een speler in de Paint en Non-Paint markt en dit specialisme gaan we nu ook uitrollen in de overige vestigingen van PartsPoint in de Benelux. Daarnaast zijn de zeer ervaren schadeherstel specialisten Sven Zipp en Hans Musters bij ons in dienst getreden om de Paint Non-Paint activiteit te ontwikkelen tot een professionele autoschade afdeling binnen Alliance Automotive“.

Hans Musters, Commercieel Directeur Bodyshop Support, zegt: “De markt voor schade reparaties is volop in beweging. Zo zien we zien een sterke groei bij onafhankelijke autoschadebedrijven en ketens die verbonden zijn aan of onderdeel zijn van een dealergroep. Zij hebben behoefte aan Service, Consultancy en Training en dat is nu precies waar wij onze pijlen op gaan richten“.

Sven Zipp, Algemeen Directeur Bodyshop Support, legt verder uit dat het aanbod fors wordt uitgebreid met een aantal gerenommeerde leveranciers van autolakken en gespecialiseerd equipment voor het schadeherstel bedrijf. “De trainingen en opleidingen voor de schadeherstel monteurs worden nu ontwikkeld en we zijn volop bezig om een Service- en Consultancy afdeling binnen Alliance Automotive op poten te zetten. Tot slot stelt Paint Non-Paint andere eisen aan ons huidige E-commerce systeem, ook op dit vlak zullen wij een strategische investering doen om te kunnen voldoen aan de wensen van de schadeherstel markt“.

-->