25 maart 2024

Alliance Automotive Group Benelux zet zwaar in op leasemarkt

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) investeert in haar leaseprogramma: LeaseProf. AAGB heeft het label LeaseProf sinds enkele jaren in haar bezit. Door te investeren in een nieuwe huisstijl die internationaal te gebruiken is en door flink te investeren in de backoffice is de weg vrij om de leasemaatschappijen en garagebedrijven nog beter te bedienen. Daarnaast is ook Private Lease aan de LeaseProf propositie toegevoegd. Hiermee kunnen LeaseProf deelnemers ook eigen occassions als Private lease aanbieden. Met deze strategische beweging anticipeert AAGB op actuele marktontwikkelingen in de mondiale automotive branche.

Rob Visser, Director Netwerk van AAGB, daarover: “We roepen het in Ede natuurlijk al enige tijd: het wagenpark elektrificeert in rap tempo, vormen van autobezit veranderen, Mobility as a Service is in opkomst, de zelfrijdende auto komt eraan, nieuwe automerken komen op de markt. En ook niet onbelangrijk is dat het aantal servicepunten van dealerbedrijven drastisch daalt. Daar ontstaan knelpunten waarvoor we naar oplossingen moeten zoeken, maar leasemaatschappijen net zo goed.”

Visser vervolgt: “Leasemaatschappijen zoeken een service organisatie met landelijke dekking. Dat kunnen wij bieden met onze garageformules. Groot voordeel is ook dat universele garagebedrijven middels onze certificering kunnen werken aan alle merken auto’s. Leasemaatschappijen hebben slechts één contactpunt; LeaseProf. Met achter zich AAGB, en in Europa daarachter Alliance Automotive Group, en op mondiaal niveau GPC. De grootste automotive onderdelendistributeur ter wereld, wij kunnen op elk gewenst niveau met alle leasemaatschappijen het gesprek aangaan.”

Raymond Uijtendaal, commercieel eindverantwoordelijk voor LeaseProf legt het voordeel uit: “Die wereldwijde power vertalen wij met LeaseProf weer door naar de leasemaatschappijen, maar ook naar het individuele garagebedrijf. In Nederland én in België, want we hebben ook besloten de Belgische markt te gaan bedienen. Met overigens een uniek aanbod voor de leasemaatschappijen, die bij ons een ongekende vrijheid krijgen. Echt maatwerk.”

Visser vult aan: “Daarbij verliezen we natuurlijk niet het belang van het garagebedrijf uit het oog. We gaan voor win-win-win-win: berijder, garagebedrijf, AAGB en leasemaatschappij moeten hier beter van worden. Al kennen we onze rol, primair zijn we natuurlijk onderdelenleverancier. Maar het zal de markt niet ontgaan zijn dat we ons aanbod steeds breder maken. Zoals recent met banden, equipment, paint/non-paint, carcleaning en nu dus ook met lease.”

Uijtendaal sluit af: “De markt gaat snel leren dat er bij ons meer kan dan in het traditionele model. Dat we scherpere tarieven op montage en onderdelen kunnen bieden dan het dealerbedrijf. We hebben met NAPA nog een extra troef in handen, want bij ons kunnen leasemaatschappijen op onderdelen én merken sturen. Echt uniek!” AAGB zet dus in op lease. In zowel Nederland als België. Met een LeaseProf die maximaal inspeelt op de toekomstige ontwikkelingen.”

Op de AutoTechnica vakbeurs, gehouden van 24 maart tot en met 26 maart in Brussel, zal AAGB LeaseProf in België introduceren. De eerste autobedrijven zijn aangesloten en met een aantal toonaangevende leasemaatschappijen zijn meerjarige overeenkomsten voor de Belgische markt afgesloten.

Meer informatie op www.leaseprof.nl of www.leaseprof.be.

-->