26 april 2022

Alliance Automotive Group neemt Knoll GmbH in Duitsland over

Alliance Automotive Group (AAG), de toonaangevende Europese aftermarketgroep in de autosector, heeft de overname van alle aandelen in Knoll GmbH (Knoll) en Transport + Logistik Schleiz GmbH afgerond. Tegelijkertijd werden delen van Manfred Knoll Holding GmbH & Co. KG overgenomen als onderdeel van een activatransactie.

Knoll is momenteel voor het grootste deel in het bezit van de heer Manfred Knoll, die het bedrijf al meer dan 60 jaar met succes leidt. Knoll is actief in Beieren, Berlijn, Brandenburg, Saksen en Thüringen. Knoll is meer dan 90 jaar geleden opgericht en exploiteert een landelijk dekkend netwerk van 18 distributiecentra onder het merk Knoll. Knoll, met hoofdkantoor in Bayreuth, Duitsland, genereerde in 2021 een netto-omzet van 107 miljoen euro.

Knoll is ervan overtuigd dat de overname door AAG hen de benodigde middelen verschaft voor verdere groei, iets waarvan werknemers, klanten en leveranciers zullen profiteren.

Fabian Roberg, CEO van AAG Duitsland: “Knoll is een bedrijf met een lange succesvolle geschiedenis en heeft sterke banden met zijn klanten. Knoll en AAG hebben veel dingen gemeen, zoals gezamenlijke leveranciers, een gedeelde bedrijfscultuur en een sterke binding met werknemers en zakenpartners. Vanwege deze gemeenschappelijke achtergrond geloof ik dat Knoll en AAG de beste voorwaarden hebben om samen succesvol te zijn in de markt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we nieuwe groeimogelijkheden in onze markten zullen ontwikkelen.”

Manfred Knoll, CEO van Knoll: “We zijn trots op de prestaties van Knoll sinds de oprichting in 1930, waardoor we een van de toonaangevende leveranciers van auto-onderdelen op de Duitse markt zijn geworden. We zijn erg blij om samen te werken met een van de toonaangevende bedrijven in Europa om Knoll en zijn werknemers voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen van onze industrie in de komende jaren.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en overleg met de relevante werknemersvertegenwoordigingsorganen.

-->