19 april 2022

Alliance Automotive Group neemt Spaanse Lausan Group over

Alliance Automotive Group (AAG), de toonaangevende Europese aftermarketgroep in de autosector, heeft alle aandelen in Lausan Group (Lausan + Soulima) overgenomen.

Lausan is momenteel voor het grootste deel in het bezit van gezinsleden van de oprichters van de groep en is actief in Spanje en Portugal. Lausan werd opgericht in 1953 en heeft een uitgebreid netwerk van 31 vestigingen die opereren onder de naam Lausan en ondersteund worden door nationale en regionale distributiecentra in Spanje. Het bedrijf heeft na de overname van het Portugese bedrijf Soulima in 2019 ook een netwerk van 6 vestigingen in Portugal onder de naam Soulima en twee distributiecentra, in Lissabon en Porto. Het hoofdkantoor, nationale distributiecentrum en gezamenlijke dienstencentrum van Lausan Group zijn gevestigd in Bilbao. In 2021 realiseerde de groep een netto-omzet van 112 miljoen euro. Lausan is ervan overtuigd dat de overname door AAG hen de benodigde middelen verschaft voor verdere groei, iets waarvan werknemers, klanten en leveranciers zullen profiteren.

Franck Baduel, CEO van AAG: “Lausan heeft een leidende marktpositie op de binnen Europa belangrijke Spaanse markt. Dit sluit perfect aan bij onze bestaande activiteiten. Het bedrijf wordt geleid door een uitstekend managementteam, dat ongetwijfeld binnen de bestaande markt verdere groei zal blijven stimuleren. We zijn verheugd dat het managementteam van Lausan binnen de organisatie blijft om het bedrijf te leiden in deze nieuwe ontwikkelingsfase.”

Ander Beldarrain, CEO van Lausan: “We zijn trots op wat Lausan sinds de oprichting in 1953 heeft bereikt. Daardoor zijn wij de belangrijkste leverancier van distributiediensten voor auto-onderdelen op de Spaanse markt geworden. We kijken ernaar uit onderdeel te zijn van een van de toonaangevende aftermarketgroepen in Europa. Het stelt ons in staat te blijven groeien en te investeren in marketing, IT en productontwikkeling, zodat we onze klanten in de komende jaren nog beter van dienst kunnen zijn”.

-->