20 april 2022

‘Autotechnicus van het Jaar 2022’ werkt bij CarProf

Bij autobedrijf Moerman Jansen in Alblasserdam werken de twee beste automonteurs van Nederland.

Tijdens de Auto Prof Vakbeurs in Gorinchem is op 19 april 2022 Karel de Munnik uitgeroepen tot ‘Autotechnicus van het Jaar 2022’. In de finale streed hij met zijn eigen collega Stefan Baks om de prestigieuze titel. Beide finalisten zijn werkzaam bij CarProf Moerman Jansen in Alblasserdam. Naast een trotse eigenaar Dave Moerman, is ook CarProf Formule Manager Harold van Gestel vol lof: “Dat beide finalisten CarProf monteurs zijn, weerspiegelt de kwaliteit waar wij voor staan.”

Online voorronde en praktijkopdrachten

De AMT Awards voor vakprofessionals startte met een online vragenronde die uitdaagde op technische kennis en snelheid. Uit 1.350 deelnemers namen de beste vakvolwassen autotechnici het in de halve finale tegen elkaar op in een serie praktijkopdrachten. Zowel Karel als Stefan vlogen met glans door naar de finale op 19 april.

De beste service

Dit jaar gaat Karel de Munnik er met de titel ‘Autotechnicus van het Jaar’ vandoor. “Hoe bijzonder dat ik hier vandaag met mijn collega op het podium stond! Maar ook in onze eigen werkplaats in Alblasserdam dagen we elkaar én onszelf elke dag uit. Als autotechnicus ben je immers nooit uitgeleerd. Alleen dan kun je je klanten de beste service bieden.”

Moerman Jansen

Moerman Jansen is Mazda- & SsangYong dealer, Autohopper en heeft zowel nieuwe auto’s als een ruim aanbod aan occasions. Met CarProf biedt Moerman Jansen een ruime werkplaats voor onderhoud, APK en reparatie aan alle merken auto’s en bedrijfswagens. Eigenaar Dave Moerman: “Opleiding hebben wij hoog in het vaandel. Investeren in je mensen is immers investeren in je belangrijkste bedrijfsmiddel.” Vanuit CarProf krijgen leden toegang tot trainingen van TECH360. De garageformule biedt een compleet pakket aan services en tools voor professionele universele autobedrijven, erkend reparateurs en dealers als Moerman Jansen.

AMT Awards

Sinds 25 oktober 2021 zoekt AMT voor deze finale de beste autotechnicus van het jaar en de beste studenten bedrijfs- en autotechniek. Een belangrijke motivatie is het grote tekort aan technici in de automotive branche. Met deze competitie wil AMT zowel het vak als (jong) talent een podium geven. Alliance Automotive Group is een van de partners die deze missie ondersteunt.

-->