06 februari 2024

Autovakmeester formule start met Excellent Occasion Garantie

Autovakmeester voegt dit jaar de occasiongarantie van Autotrust toe aan de formule onder de naam: Autovakmeester Excellent Garantie. Door deze samenwerking biedt Autovakmeester hun netwerk van autospecialisten, die actief zijn met de verkoop van auto’s, de mogelijkheid om occasions met garantie te verkopen. Met deze garantie heeft de sterk groeiende formule van Alliance Automotive Group Benelux een extra tool in handen om de klanten te ontzorgen.

Circa de helft van het Autovakmeester netwerk is actief met de verkoop van occasions. Door de samenwerking met Autotrust hebben zij nu de mogelijkheid om binnen de sterke merkidentiteit van Autovakmeester de occasion met een leeftijd tot 12 jaar te verkopen, met een zeer uitgebreide garantiedekking. Hiermee verleggen zij het risico naar Autotrust. “Een uitstekende toevoeging”, stelt Ivar Camps (Retail Marketing Manager Alliance Automotive Group Benelux). “Aangezien de reparaties uitgevoerd kunnen worden bij alle Autovakmeesters in het land, biedt dat voor het hele netwerk extra mogelijkheden om de garantie af te sluiten met 6 of 12 maanden.” Angelo Mulder (Formule Manager Autovakmeester) benadrukt dat het voor Autovakmeesters die niet actief zijn met de verkoop van occasions ook aantrekkelijk is: “Consumenten kopen een occasion wellicht iets verder weg als het aanbod beter aansluit op zijn of haar wensen. Het onderhoud en reparaties doet men daarentegen het liefst bij een garage om de hoek, waarvan je weet dat de kwaliteit en service goed is. Dus dat betekent een nieuwe klant voor een collega Autovakmeester. Vergaande garantie, en het bieden van zekerheid aan de consument, staat bovenaan in de merkwaarden van Autovakmeester.”

Arne Swart (Implementatie Manager Autotrust) vertelt enthousiast over de start van deze duurzame samenwerking: “Wij zijn vorig jaar de gesprekken met Autovakmeester aangegaan, omdat we hier een goede kans zagen om hun doelgroep werk uit handen te nemen. Zo is Autovakmeester Excellent Garantie ontstaan. De dekking geldt in Nederland en Europa, en is af te sluiten voor auto’s tot 12 jaar, tot 200.000 km. Wij nemen het garantieproces volledig uit handen. Door proactief mee te denken komen we samen tot de best passende oplossing. Zo hebben we als aanvulling ook de mogelijkheid om accu garantie voor elektrische voertuigen te bieden.”

-->