07 oktober 2021

Brezan Autoparts breidt netwerk en landelijke dekking uit in België

Automaterialengrossiers GSAP en GFS in België worden overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en worden geïntegreerd binnen de dochteronderneming Brezan Autoparts. Beide bedrijven zijn al lange tijd actief en belangrijke grossiers in de regio. Met deze overname willen de huidige eigenaren van GSAP, Antonio Di Paolo, en Hans Hermans van GFS de toekomst van de bedrijven waarborgen en een breder assortiment aan kunnen bieden aan hun klanten.

De vier nieuwe vestigingen zijn een belangrijke aanwinst voor Alliance Automotive Group omdat GSAP erg sterk is in automaterialen. GFS is eveneens sterk in automaterialen en revisie, het beschikt ook over een zeer goed uitgeruste technische werkplaats. De bedrijven zochten een sterke partner om hun groei te behouden en een sterker aandeel te vertegenwoordigen op de concurrentiële markt. Deze partner vonden zij in Alliance Automotive Group, in combinatie met Brezan Autoparts. Zo waren zij ervan overtuigd dat overstappen naar het tweetraps distributiemodel van Alliance Automotive Group efficiënter zal zijn in de toekomst. Di Paolo en Hermans zullen dan ook het Brezan Team in België komen versterken.

Hans Hermans van GFS geeft aan “Om veranderingen in de sector te weerstaan hebben wij belang bij een groepering met een onderneming met een visie waar alle aspecten en facetten aanwezig zijn om ons te begeleiden naar een mooie toekomst. Deze partner vonden wij in Brezan Autoparts! Technologie, techniek, innovatie, logistiek, klantvriendelijk en sociaal zijn exponenten waar wij al vele jaren belang aan hechten, die overeenkomen met de doelen van Brezan Autoparts”.

De vier vestigingen vormen een goede toevoeging aan het netwerk van Brezan Autoparts met oog op het uiteindelijke doel, namelijk groeien en prominent op de Belgische markt zijn.. Deze groei zal uiteindelijk zorgen voor een beter landelijk netwerk en grotere dekking in Wallonië. Met ingang van deze overname, heeft Brezan Autoparts het grootste automaterialen netwerk in België. Maar hier stopt het niet, want meerdere overnames in het westen van Vlaanderen en in Wallonië staan namelijk in de planning.

Rob Visser, Director Netwerk bij Alliance Automotive Group Benelux legt uit: Met de overname van GFS en GSAP komen met Hans Hermans en Antonio Di Paolo er twee rasondernemers aan boord bij Brezan in België. De drie vestigingen rondom Brussel bieden veel potentie voor groei en in Nijvel zien wij ook veel potentie en sluiten wij onze vierde vestiging in Wallonië aan, hetgeen ook logistiek zo haar voordelen heeft.

Antonio Di Paolo van GSAP vult aan “Brezan Autoparts is het beste antwoord op de behoefte van onze garageklanten met een breed scala aan producten, een uitgebreide elektronische catalogus en toegang tot de uitgebreide systemen voor technische ondersteuning en opleiding. Met Brezan Autoparts zijn wij verzekerd van de continuïteit van GSAP en het behoud van het wederzijdse vertrouwen dat in de loop der jaren is opgebouwd tussen GSAP en haar klanten”.

-->