11 juli 2022

CarProf haalt € 80.000 op voor jonge verkeersslachtoffers

Op 11 juli heeft garageformule CarProf een cheque van € 19.574 overhandigd aan Fonds Slachtofferhulp. Dit bedrag komt geheel ten goede aan TrafVic Kids, een wereldwijd uniek project waarbij kinderen die een dierbare verliezen in het verkeer, een rouwbehandeling op maat krijgen. CarProf steunt dit project sinds 2020. Samen met alle leden is er al € 80.817 opgehaald.

Trauma

In Nederland verliezen jaarlijks honderden kinderen een dierbare door een verkeersongeval. Hoe zij hiermee omgaan en wat ze nodig hebben om hun leven weer op te pakken is wereldwijd nog nauwelijks onderzocht. Kinderen ervaren daardoor langer de negatieve gevolgen van het trauma. Met TrafVic Kids, een project van Fonds Slachtofferhulp dat op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht wordt uitgevoerd, krijgen deze kinderen een rouwbehandeling op maat.

Ineke Sybesma, Directeur Fonds Slachtofferhulp: “Kinderen die een dierbare verliezen na een ernstig verkeersongeval hebben een verhoogde kans op psychische klachten. Met TrafVic Kids doen we onderzoek naar de impact en het rouwproces, zodat we deze groep veel eerder én beter kunnen helpen. Het is geweldig dat we hierbij de steun krijgen van CarProf. Hiermee laat de garageformule zijn enorme maatschappelijk betrokkenheid zien en wordt het verschil gemaakt voor deze kwetsbare groep.”

Veilige auto

Naast steun aan jonge slachtoffers zet CarProf zich met de APK-actie in voor meer verkeersveiligheid. “Een auto met voldoende bandenprofiel kan door een kortere remweg bij een noodstop een verkeersongeval voorkomen. Ook goed werkende remmen en ruitwissers zijn essentieel. Met deze APK-actie willen we de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid op de weg benadrukken”, aldus Ivar Camps Retail Marketing Manager CarProf. Bij elke APK doneren alle CarProf autobedrijven € 0,50 aan TrafVic Kids. De actie loopt door tot eind 2022, bekijk de tussenstand op www.carprof.nl.

-->