Datalek RDC

Template brief naar klanten

Alliance Automotive Group maakt geen gebruik van RDC

Gezien de recente ontwikkelingen rondom het datalek bij RDC, kunnen wij ons voorstellen dat u vragen heeft over de veiligheid van uw eigen data en de data van uw klanten. We willen benadrukken dat Alliance Automotive Group Benelux geen gebruik maakt van de diensten van RDC. Er is dan ook geen data gelekt van u als klant van AAGB.

Template klantenbrief – Wel RDC klant

Wanneer u als garagebedrijf wel gebruikt maakt van RDC voor uw klantenbeheer (CRM) dan kunnen we ons voorstellen dat u vanuit uw klanten diverse vragen hierover ontvangt. We hebben daarom een template gemaakt voor een brief die u in dat geval naar uw klanten kunt sturen. Hierin wordt meer uitleg gegeven over het voorval, de acties die RDC heeft genomen n.a.v. het datalek en daarnaast een verwijzing naar de website van Autoriteit Persoonsgegevens waar klanten eventueel een klacht kunnen indienen.

Template klantenbrief – Wel RDC klant

Template klantenbrief – Geen RDC klant

Wanneer u als garagebedrijf geen gebruik maakt van RDC dan wilt u uw klanten wellicht ook informeren dat er vanuit uw garage bij betreffende datalek geen data van hen is gelekt. Ook hiervoor is een template van een brief gemaakt. U kunt deze via onderstaande link downloaden.

Template klantenbrief – Geen RDC klant

-->