11 februari 2021

Eerste vier NexDrive servicepunten in Nederland geopend

Op dit moment hebben al ruim 30 garagebedrijven in Nederland zich gemeld om aan te willen sluiten bij NexDrive. Deze nieuwe Europese formule van Alliance Automotive Group Benelux speelt in op de toenemende vraag naar onderhoud en reparatie van elektrische en hybride voertuigen bij universele autobedrijven. Afgelopen week zijn de eerste vier autobedrijven aangesloten als NexDrive servicepunt.

Retail Marketing Manager Ivar Camps blijft vooruitkijken: “Het is opvallend hoeveel autobedrijven interesse hebben getoond in onze nieuwe formule. Daardoor is het duidelijk dat wij de urgentie van het inspelen op de nieuwe ontwikkelingen juist hebben ingeschat. Vandaag staan er, naast de actieve leden, nog 30 autobedrijven te trappelen om aan de slag te gaan als NexDrive servicepunt. Deze onafhankelijke garagisten zijn momenteel in verschillende stadia van het audit-systeem, ze moeten wel ready zijn voor de volgende stap. NexDrive is niet voor iedereen, wie klaar wil zijn voor de toekomst moet bereid zijn hierin te investeren”.

Zwolle, Zaltbommel en Hank zijn klaar voor de toekomst
Toevallig zijn twee van de vier reeds gecertificeerde NexDrive servicepunten gevestigd in Zwolle. Zowel Autovakmeester Dingerink als CarProf Tyrepoint Zwolle waren blij verrast dat hun onderdelendistribiteur inspeelde op deze nieuwe aandrijftechnieken. Er bestond geen twijfel over, zij meldden zich samen met CarProf Bakkers Hank en CarProf Valentijn Zaltbommel direct aan en staan nu bekend als de eerste toetreders.

Gert Dingerink, eigenaar van Autovakmeester Dingerink, verteld enthousiast over de toegevoegde waarde van NexDrive, service network for next generation cars: “Aangezien de markt aan het veranderen is, bewegen wij mee en willen wij klaar zijn voor de toekomst. Met de NexDrive erkenning zijn wij volledig ingericht om onderhoud en reparatie aan elektrische en hybride voertuigen uit te voeren. De consumenten met de nieuwe generatie voertuigen weet ons te vinden en wij hebben alle kennis en tools in huis om ze verder te helpen”. De eigenaar van CaProf Tyrepoint Zwolle, Erik Rodink, sluit zich daarbij aan. Bij de overhandiging van het certificaat licht hij toe waarom hij het andere autobedrijven aanraadt: “Wacht niet tot de klant de vraag stelt, maar kom in actie en zorg dat je een goed antwoord hebt als de vraag zich aandient. Zo staan wij erin. Na elektrificatie, zal de volgende innovatieve manier van aandrijving zich voordoen. Daar zijn wij nu als gecertificeerd NexDrive servicepunt goed op voorbereid”.

NexDrive

Landelijke dekking
Naast de vestigingen in Zwolle vertegenwoordigen CarProf Bakkers Hank in Hank en CarProf Valentijn in Zaltbommel nu ook NexDrive in het zuiden van het land. Stapsgewijs wordt er gewerkt aan een professioneel en kwalitatief sterk netwerk van NexDrive servicepunten verdeeld over Nederland, om overtuigend op de consumentenbehoefte in te kunnen spelen. Camps is vol vertrouwen: “De automobilist heeft altijd de weg naar de universele garage weten te vinden. Met de unieke combinatie van TECH360 en NexDrive gaan we ervoor zorgen dat consumenten ook met de volgende generaties voertuigen bij universele autobedrijven kunnen blijven komen”.

-->