05 March 2019

Alliance Automotive koopt PartsPoint Group

Alliance Automotive Group (AAG), de leidende speler in de Europese automotive aftermarket, heeft een overeenkomst bereikt om 100% van de aandelen in PartsPoint Group (PartsPoint) te verwerven.

 

PartsPoint, op dit moment een dochterbedrijf van het familiebedrijf AutoBinck Group, heeft haar activiteiten in Nederland en België. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko. Bovendien worden 60 onafhankelijke grossiersvestigingen bediend via het nieuwe DC in Ede en zes regionale depots. Door een combinatie van autonome groei en vele acquisities is PartsPoint in staat geweest, gedurende de laatste vijf jaar, haar omzet te verdrievoudigen naar een niveau van ca. €300 miljoen. PartsPoint is vol vertrouwen dat de overname door AAG haar de middelen geeft om de volgende groeifase  door te kunnen maken. Dit is goed voor het personeel, de klanten en de leveranciers.

 

Jean Jacques Lafont, CEO van AAG over de transactie: “PartsPoint heeft een leidende marktpositie in de twee Europese landen Nederland en België welke een logische uitbreiding vormen van onze bestaande Europese operatie. Het bedrijf wordt geleid door een uitstekend management team en ik ben er zeker van dat dit team verdere groeikansen in deze markt zal ontwikkelen. We zijn daarom verheugd dat het PartsPoint management zich heeft gecommitteerd om aan boord te blijven en het bedrijf in deze volgende fase van ontwikkeling te leiden”.

 

Cor Baltus, CEO van PartsPoint: “We zijn veel dank verschuldigd aan AutoBinck voor hun support tijdens onze snelle expansie. Met hun vertrouwen en mandaat zijn we in staat geweest de business sinds 2013 een volledige turn-around te geven. We zijn verheugd dat we nu deel gaan uitmaken van één van de leidende aftermarket groepen in Europa. Dat zal ons in staat stellen verder te groeien en de benodigde investeringen te kunnen doen in marketing, IT en beschikbaarheid om onze klanten in de komende periode nog beter van dienst te kunnen zijn”.

 

De transactie wordt definitief afgerond na het verkrijgen van de diverse goedkeuringen van mededingingsautoriteiten en het raadplegen van de Ondernemingsra(a)d(en).

 

Foto: van links naar rechts: Paul Zekhuis, CEO AutoBinck Group, Cor Baltus, CEO PartsPoint Group, Jean Jacques Lafont, CEO Alliance Automotive Group

-->