25 March 2019

PartsPoint Group opent nieuw distributiecentrum

 

Op 18 maart jl. opende PartsPoint Group haar nieuwe, state-of-the-art distributie-centrum in Ede. Vanuit dit distributiecentrum worden de afnemers van de automaterialengrossiers AD Nederland, Brezan, Dabeko en Staadegaard-TC beleverd. Om de opening te vieren, organiseerde PartsPoint Group van maandag 18 t/m zaterdag 23 maart de Passion for Parts week.

 

Het nieuwe logistieke centrum heeft een vloeroppervlakte van ruim 21.000 m2 en is voorzien van de duurzaamheidcertificering BREEAM. Vanuit hier worden zes regionale depots bevoorraad, die in totaal 240 vestigingen in Nederland en België beleveren. Er wordt gebruik gemaakt van moderne systemen zoals voice picking en geautomatiseerde liftkasten. Een speciale hal is ingericht om gevaarlijke stoffen op de meest veilige manier op te slaan. Zo zet een schuimblusinstallatie, in geval van een calamiteit, de hal binnen 3 minuten in 31.000 m3 schuim. Het totale complex heeft 160.000 opslaglocaties en de circa 90 medewerkers kunnen tot 25.000 orderregels per dag verwerken.

 

Passion for Parts-week

Het meerdaagse event werd op maandag 18 maart feestelijk geopend door CEO Cor Baltus en Director Central Operations Peter Meyer. Cor Baltus: “We openen onze deuren om belangrijke relaties, leveranciers, klanten en collega’s inzicht te geven in onze unieke infrastructuur. PartsPoint maakt het mogelijk dat alle gangbare onderdelen voortaan binnen 2 uur door heel Nederland geleverd kunnen worden! Autobedrijven hoeven dus geen eigen voorraad aan te houden.”

 

Tijdens de Passion for Parts-week kregen 4.500 bezoekers een rondleiding door het nieuwe distributiecentrum. Tevens was er vier avonden lang een vakbeurs georganiseerd, waar meer dan 60 leveranciers zich aan het netwerk van PartsPoint Group konden presenteren. Op donderdagavond 21 maart werd Dijkstra Auto’s B.V. uit Harlingen uitgeroepen tot “Kentekenloket van het Jaar”. Kentekenloket is een marketingconcept van PartsPoint Group. Uiteindelijk werd de Passion For Parts-week op 23 maart afgesloten met een groots personeelsfeest.

 

-->