Brezan Autoparts

Brezan is sinds 1928 een begrip in de Belgische automotive aftermarket. Met in totaal 20 duidelijk herkenbare Brezan-verkooppunten bedient zij vrije garagisten, merkdealers, autohandelaren, fast-fitters, fleetowners, schadeherstelketens en carrosseriebedrijven. Daarnaast biedt Brezan ook corporate oplossingen voor auto-importeurs en hun dealernetwerken.

Service en aanbod

Bij Brezan is in principe alles leverbaar; zij biedt een servicegraad van maar liefst 99%! Door de nauwe en efficiënte samenwerking tussen de Alliance Automotive Services-onderdelendepots en de Brezan-verkooppunten onderling, is een onderdeel of accessoire altijd snel beschikbaar. Dit maakt Brezan tot een zeer onderscheidende aanbieder in deze sterk competitieve markt.

Klanten hebben voor hun onderdelen en accessoires altijd de keuze uit het A-merk, een aanbod in het middensegment en een goedkoper huismerk. Bij Brezan noemen ze dat de “good-better-best strategie”. Bekende A-merken zijn Brembo, Champion, Monroe, Bosal, NGK, Gates, Mann en Thüle. Daarnaast kunnen klanten dus ook kiezen voor het eigen, aantrekkelijk geprijsde private label van Brezan, het merk NAPA.

Concepten en formules

Inmiddels gaat de Brezan-dienstverlening veel verder dan onderdelen en accessoires alleen. Brezan biedt en levert alles wat de automotive aftermarket nodig heeft. Zo biedt het haar klanten het onderdelenplaform PARTS360: een up-to-date database waarmee klanten gemakkelijk en snel de juiste onderdelen vinden. Dit kan op kenteken, chassisnummer, OE-referentie of door de handmatige voertuig zoekmodule. Naast alle technische gegevens van het onderdeel, worden ook direct de bruto- en nettoprijzen, de actuele voorraad en de verwachte levertermijn getoond.