Brezan

Brezan is sinds 1928 een begrip in de Nederlandse en Belgische automotive aftermarket. Met in totaal ruim 100 duidelijk herkenbare Brezan-verkooppunten bedient zij vrije garagisten, merkdealers, autohandelaren, fast-fitters, fleetowners, schadeherstelketens en carrosseriebedrijven. Daarnaast biedt Brezan ook corporate oplossingen voor auto-importeurs en hun dealernetwerken.

Service en aanbod

Bij Brezan is in principe alles leverbaar; zij biedt een servicegraad van maar liefst 99%! Door de nauwe en efficiënte samenwerking tussen de Alliance Automotive Services-onderdelendepots en de Brezan-verkooppunten onderling, is een onderdeel of accessoire altijd snel beschikbaar. Dit maakt Brezan tot een zeer onderscheidende aanbieder in deze sterk competitieve markt.

Klanten hebben voor hun onderdelen en accessoires altijd de keuze uit het A-merk, een aanbod in het middensegment en een goedkoper huismerk. Bij Brezan noemen ze dat de “good-better-best strategie”. Bekende A-merken zijn Brembo, Champion, Monroe, Bosal, NGK, Gates, Mann en Thüle. Daarnaast kunnen klanten dus ook kiezen voor het eigen, aantrekkelijk geprijsde private label van Brezan, het merk Coldax.

https://www.allianceautomotivegroupbenelux.com/wp-content/uploads/2016/11/Brezan.jpg

Concepten en formules

Inmiddels gaat de Brezan-dienstverlening veel verder dan onderdelen en accessoires alleen. Brezan biedt en levert alles wat de automotive aftermarket nodig heeft. Zo biedt het haar klanten het onderdelenplaform PARTS360: een up-to-date database waarmee klanten gemakkelijk en snel de juiste onderdelen vinden. Dit kan op kenteken, chassisnummer, OE-referentie of door de handmatige voertuig zoekmodule. Naast alle technische gegevens van het onderdeel, worden ook direct de bruto- en nettoprijzen, de actuele voorraad en de verwachte levertermijn getoond.

In 2015 introduceerde Brezan een nieuw initiatief op de Nederlandse markt: de formule Kentekenloket.nl. Een organisatie van 500 RDW-erkende autobedrijven dat kan zorgen voor de tenaamstelling van een kenteken. Voorheen kon dit alleen bij het postkantoor. Doordat de tenaamstelling en overschrijving van het kenteken bij een autobedrijf plaatsvindt, kan dit worden gecombineerd met een deskundige kilometercheck en/of aankoopkeuring.

Eind 2015 werd bovendien USN-Centuri, met 38 vestigingen in Nederland en België, overgenomen en samengevoegd met Brezan.