26 maart 2024

NexDrive partner van Student Team InMotion/TU Eindhoven: Missie Le Mans!

Tijdens Autotechnica in Brussel maakte Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) bekend dat het met haar EV-merk NexDrive een partnership aangaat met Student Team InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit studententeam ontwikkelt een zeer innovatief batterijpakket wat extreem snel kan laden voor e-voertuigen. Maar zelfs snelladen gaat voor de studenten niet snel genoeg. Met hun zelf ontwikkelde elektrische LMP-raceauto ‘The Revolution’ is het doel om mee te doen aan de legendarische 24 uur van Le Mans. De laadtijd van de racer nu? Minder dan 4 minuten! En de studenten zijn er van overtuigd dat dat nóg sneller kan… NexDrive wil samen met hen de ambities waarmaken.

Ivar Camps, Marketing Retailmanager van NexDrive is enthousiast over de samenwerking: “Ons NexDrive-label richt zich op de toenemende vraag naar onderhoud en reparatie van elektrische en hybride voertuigen bij universele autobedrijven. Maar klanten komen ook bij onze NexDrive autobedrijven met vragen over laden en laadoplossingen. Een belangrijke factor bij het wel of niet kiezen voor een elektrisch voertuig. Voor veel consumenten is de laadtijd een drempel om voor een EV te kiezen. Met de samenwerking met InMotion investeren we in die technologische laadvooruitgang.”

Investeren in jong talent

Voor NexDrive is niet alleen het snelladen een reden voor de samenwerking: “We vinden het geweldig om te investeren in jong, aanstormend technisch talent. Zij zijn de toekomst en aan hun ontwikkeling dragen wij graag een steentje bij. Tel daarbij de bijdrage op die zij leveren aan nieuwe en duurzame mobiliteit en deze generatie zet stappen om onze planeet echt gezonder te maken. Wij zijn trots dat wij ze bij die missie mogen ondersteunen!”

Mika van Kempen (Business Development Manager InMotion) is verheugd over de nieuwe samenwerking: “Prachtig om NexDrive als  nieuwe partner aan ons netwerk toe te voegen. Zij kunnen op een unieke manier bijdragen aan onze missie. Naast het bieden van financiële steun, ondersteunt NexDrive ons met het leveren van de juiste onderdelen en benodigde, specialistische gereedschappen. Én met het delen van kennis met hun ervaren Technisch Specialisten. Daarmee komt onze droom om elektrisch ‘tanken’ en racen te presenteren tijdens de 24-uursrace van Le Mans weer een stapje dichterbij.”

Ivar Camps: “Het baanbrekende werk en de toekomstvisie van InMotion sluiten naadloos aan bij het landelijke NexDrive servicenetwerk. De auto-industrie maakt een transitie door naar elektrisch rijden. Daarom willen wij klaar zijn, en blijven, voor de toekomst. In vier minuten of zelfs sneller laden… Daarmee wordt de duur van het tanken van benzineauto’s geëvenaard. Geweldig om bij te kunnen dragen aan de missie van InMotion. Op naar Le Mans!”

-->