30 november 2021

PartsPoint versterkt landelijke dekking met overname Gebr. Ferwerda

Gebr. Ferwerda BV wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en wordt geïntegreerd binnen de dochteronderneming PartsPoint. Gebr. Ferwerda bestaat uit negen vestigingen met ruim 90 jaar ervaring in de automotive aftermarket maar ook in land- en scheepsbouw. Met deze overname door de wereldwijde marktleider in de automotive aftermarket willen de huidige eigenaren Jan William van Dort en Ida van Dort de toekomst van de bedrijven waarborgen en meer continuïteit bieden aan hun klanten.

De negen nieuwe vestigingen zijn een enorme aanwinst voor Alliance Automotive Group Benelux. Ferwerda is een begrip in het Noorden, met name in Friesland waar het familiebedrijf in 1931 in Dokkum begonnen is. Door de jaren heen is het netwerk uitgebreid naar Overijssel, Drenthe en Gelderland. De bedrijven zochten een sterke partner om hun groei te behouden en een sterker aandeel te vertegenwoordigen op de competitieve markt. Deze partner vonden zij in Alliance Automotive Group Benelux, in combinatie met PartsPoint.

Voor PartsPoint wordt de positie in het Noorden door deze overname verder versterkt. Met name door de vestigingen in Sneek en Dokkum waar nog geen PartsPoint vestiging aanwezig is.

Jan William van Dort en zus Ida van Dort zullen betrokken blijven bij de onderneming en er op toezien dat de gehele overname in goede banen verloopt. Ida en Jan William van Dort zijn hier erg tevreden mee: “We zijn trots op het 90-jarig bestaande familiebedrijf welke al jaren een gerenommeerde naam heeft. In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst. Je aansluiten bij een sterke internationale partij, lijkt ons het beste voor onze medewerkers en onze klanten. De beslissing tot overname is dan ook heel bewust genomen.” Daarnaast gaan ook alle personeelsleden van Gebr. Ferwerda BV mee naar PartsPoint waardoor de aard en persoonlijke benadering van het oorspronkelijke bedrijf gewaarborgd blijven.

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat zijn tevredenheid weten: “We zijn erg blij dat Ferwerda aan boord komt bij PartsPoint. Een fantastische toevoeging in het noorden aan onze groep. Wij versterken hier onze positie in de noordelijke provincies dan ook fors, maar ook in Ede en Zwolle krijgen wij een mooie uitbreiding. Deze integratie komt daarbij ook precies op het juiste moment, want deze maand is de rebranding van het PartsPoint netwerk, voorheen Brezan, Dabeko en Staadegaard/TC afgerond”.

Al met al is deze overname van Gebr. Ferwerda BV door AAGB zeker ook een goede zet voor alle klanten van Ferwerda. De garageklanten van Ferwerda kunnen naast de service die ze gewend waren profiteren van de forse investeringen die Alliance Automotive Group Benelux de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf met het complete assortiment inclusief het huismerk NAPA, de state of the art catalogus, de garageformules en concepten, waaronder het sterk groeiende LeaseProf.

-->