02 januari 2023

PartsPoint versterkt positie in Rotterdam met overname Ameco Rotterdam

Ameco Rotterdam-Ommoord wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB). De grossiersvestiging wordt volledig geïntegreerd binnen de dochteronderneming PartsPoint. Ameco Rotterdam was tot voor kort als franchisenemer onder de Brezan Automaterialen vlag actief in de Rotterdamse regio.

Ameco Rotterdam-Ommoord zal per 1 januari 2023 overgaan naar PartsPoint. Aan de Vlambloem 140 in Rotterdam-Ommoord ontstaat een PartsPoint vestiging met een ruim assortiment aan automaterialen en autobanden. Binnenkort zal de gevel aangepast worden naar de kenmerkende PartsPoint stijl.

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat weten: “Met de overname ontstaat een toekomstbestendige PartsPoint vestiging in Rotterdam. We zijn ook enorm verheugd dat het geweldige team van Ameco zich bij ons voegt en gelooft in onze kracht en visie.”

Ed de Groot, eigenaar van Ameco Rotterdam-Ommoord vertelt: “Ik ben de 60 gepasseerd en zit al ruim 45 jaar in de automaterialen handel. Er komen flinke uitdagingen op ons af en ik heb een groot vertrouwen in Cor Baltus (CEO AAGB) en AAGB. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen in dat grote lichaam. Door de overname zijn we een sterkere partner voor onze klanten, ook omdat alle personeel mee gaat.”

Ameco maakte al deel uit van het Brezan grossiersnetwerk van Alliance Automotive Group Benelux en is daarmee geen onbekende. De grossiersformule Brezan Automaterialen is vorig jaar omgedoopt tot het sterke PartsPoint. PartsPoint heeft een zeer goede landelijke dekking in Nederland en een sterke voet aan de grond in België met 25 vestigingen in Vlaanderen en Wallonië.

Naast de service die klanten van Ameco gewend waren, profiteren ze ook van de investeringen die AAGB de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf. Met het complete assortiment inclusief het eigen merk NAPA, de state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en concepten.

-->