13 januari 2021

Rob Visser nieuwe Director Network bij Alliance Automotive Group Benelux

Na een carrière van ruim 30 jaar in de automotive retail maakt Rob Visser (1967) per 1 februari aanstaande de overstap naar de automotive after-market. Bij Alliance Automotive Group Benelux zal Visser de positie van Director Netwerk gaan invullen en deel uitmaken van de Groepsdirectie van het bedrijf. In die positie zal hij Simon Staadegaard gaan opvolgen die het gelijknamige familiebedrijf in 2014 aan AAG Benelux verkocht.

Simon Staadegaard over deze wisseling van de wacht: “Ik heb destijds, in de eerste fase na de overname, er vooral voor willen zorgen dat ons bedrijf, de medewerkers en de klanten zich goed zouden voelen bij de overgang. In de tweede termijn heb ik, als onderdeel van de Groepsdirectie een grote rol kunnen spelen bij de herinrichting van het totale netwerk in Nederland en België onder de labels Brezan, Dabeko en Staadegaard/TC. Als ik in de komende zomer afscheid neem is dat bijna 7 jaar na de overgang van het familiebedrijf en daarmee is de cirkel wat mij betreft rond.”

Rob Visser: “Na het afronden van mijn periode bij Stern heb ik goed nagedacht over een volgende stap. Ik wil mijzelf uitdagen en continue blijven leren, ik heb in de automotive retail het meeste wel meegemaakt en daar altijd van genoten. Ik vond dat ik wel klaar was voor een nieuwe uitdaging, het liefst in de automotive. De kans die AAG Benelux mij biedt komt op het goede moment. Ik kan mijn kennis van automotive-distributie en de zakelijke markt goed kwijt in deze job. Bovendien is het netwerk van Alliance omvangrijk in Nederland en België dus daar vind ik zeker uitdagingen. In een van mijn vorige rollen was ik bestuurlijk nauw betrokken bij het opzetten van onderdelen-logistiek binnen dealerbedrijven ten behoeve van onafhankelijke garages en schadeherstellers. Die ervaring gaat me nu zeker van pas komen.

Cor Baltus, CEO van AAG Benelux over de wisseling aan de top: “Het is natuurlijk jammer dat we zo’n bevlogen, kundig en prettig persoon als Simon moeten gaan missen. Aan de andere kant wisten we dat Simon zich niet de rest van zijn carrière aan ons bedrijf zou verbinden en zeven jaar is bepaald een “grondige overgang”. Ik ben blij dat we in Rob een zeer professionele, automotive zwaargewicht binnen halen. Hij heeft alles in huis om de complexe organisatie van ons netwerkbedrijf op de juiste manier aan te sturen en de groei van de afgelopen jaren verder door te zetten.”

Rob Visser
Rob Visser

-->