09 maart 2020

Samenwerking Justplugin en garageformules CarProf en Autovakmeester

Vanaf heden is het voor de autobedrijven van CarProf en Autovakmeester mogelijk om hun parkeerplaats te voorzien van een elektrische laadpaal in de huisstijl van hun retailformule. Om dit te realiseren is moederbedrijf Alliance Automotive Group Benelux een samenwerking met Justplugin aangegaan. Hierdoor kunnen de plus 170 universele garages snel voorzien worden van de juiste (laad)infrastructuur. Met het toevoegen van deze dienst spelen beide formules in op de groeiende vraag naar laadmogelijkheden in Nederland.

Tekort aan laadpalen

Het aantal elektrische auto’s in Nederland is het afgelopen jaar sterk toegenomen. De verwachting is dat deze stijging doorzet. Ondermeer vanwege de komst van veel nieuwe elektrische modellen en de onlangs aangekondigde subsidieregeling voor particulieren op elektrische auto’s in de middenklasse. De vraag naar laadmogelijkheden zal meestijgen. Zowel de BOVAG als RAI Vereniging gaven recent hun voorspelling af voor een tekort aan laadpalen. Zij zien het aanbod te langzaam meegroeien. Gelet op deze ontwikkelingen is Alliance Automotive Group Benelux een samenwerking aangegaan met Justplugin. “Met deze nieuwe service kunnen wij onze autobedrijven voorzien van hun eigen laadoplossing”, aldus Ivar Camps (Retail Marketing Manager). Lukas Knol van Justplugin vult aan; “Op deze manier kunnen wij steeds meer garagebedrijven adviseren op maat en daar eenvoudig, snel en efficiënt de juiste laadinfrastructuur plaatsen”.

Eigen laadpaal en zonnepanelen

Speciaal voor de retailformules CarProf en Autovakmeester is door Justplugin een laadpaal ontwikkeld in de huisstijl van beide merken. Deze laadpaal kan door het autobedrijf worden aangeschaft, of door Justplugin gefinancierd en exploiteerd worden. “We kunnen naast het plaatsen ook alles eromheen regelen. Daarnaast bieden we zonnepanelen, zodat CarProf en Autovakmeester ondernemers groene energie kunnen opwekken om hun bedrijf te verduurzamen”, aldus Lukas Knol. Met het toevoegen van deze service spelen de garageformules in op de veranderende markt en levert het netwerk een bijdrage aan de energietransitie. Bovendien voorziet het in de behoefte van het garagebedrijf, nu en in de toekomst.


Justplugin

De keuze voor groen eenvoudig en simpel maken, dat is de missie van Justplugin. Als leverancier van laadpalen, laadpassen, zonnepanelen en groene energie, weet Justplugin als geen ander waarover ze het heeft. En hoe wordt die keuze dan eenvoudig? Doordat Justplugin naar haar klanten luistert, ze adviseert en volledig ontzorgd in het verduurzamingstraject. Van subsidieaanvraag tot installatie, Justplugin verzorgt het volledige traject.
Voor nadere informatie: www.justplugin.nl

-->