17 oktober 2023

Alliance Automotive Group Benelux neemt Rocar-Tech Garage Equipment uit Hengelo over

Dat Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) serieus is in het betreden van de equipment markt blijkt wel uit het feit dat nog geen twee maanden na de overname van MSH equipment uit Zwaag, AAGB met trots kan aankondigen dat er overeenstemming is bereikt met de eigenaren van Rocar-Tech Garage Equipment uit Hengelo (ov) om het bedrijf over te nemen.

Rocar-Tech biedt werkplaatsen een uitgebreid gamma van apparatuur en equipment van gerenommeerde merken aan. Van complete APK– en werkplaatsinrichting, hefbruggen, demonteer- en balanceermachines tot aircoservicestations en diagnosetesters. Bovendien is ook keuring en onderhoud van equipment bij hen in uitstekende handen.

Met deze overname zet AAGB grote stappen in de equipment markt in Nederland en België. Het hebben van een goed en breed assortiment, een volwassen servicedienst en exclusief import-schap van equipment merken voor de Benelux zijn zeer belangrijk. De overname zal per 17 oktober 2023 effectief worden. Alle medewerkers gaan mee naar AAGB.

Jan Roozeboom is in 2003 gestart met “Rocar-Tech Garage Equipment B.V.” Het eerste importeurschap was BrainBee uit Italië met diagnoseapparatuur, tijdens die periode was er de opkomst van de runflat banden. Hier waren echter geen goede machines voor beschikbaar. Uit Italië werd het volgende importeurschap binnen gehaald met Mondolfo Ferro bandenmachines. Aansluitend volgde er ook een technische dienst met aftersales voor heel Nederland. Sinds 2008 is Rocar-Tech ook importeur van het Italiaanse merk Ravaglioli, een wereldwijde speler op het gebied van kwalitatief goed garage equipment.

Rob Visser, Netwerk Directeur bij AAGB: “Na de overname van de marktleider in autoschade equipment MSH equipment hebben we de eerste stap gezet in het op de juiste wijze leveren van equipment voor de schadeherstelbranche. We zijn verheugd met de overname van Rocar-Tech dat we wederom een belangrijke stap zetten in de wereld van equipment. Hierdoor kunnen we nu gezamenlijk met alle medewerkers door om onze One-Stop strategie te vervolmaken voor onze klanten.”

Jan Roozeboom, Directeur en eigenaar van Rocar-Tech equipment, legt uit: “We hebben altijd het doel gehad om een compleet pakket equipment aan te bieden. Als bedrijf leveren we garage equipment, we voeren onderhoud uit, verzorgen keuringen van alle equipment en hebben een eigen hefbrug keurmerk. Hierdoor zijn wij een betrouwbare partner voor onze klanten en leveranciers. We zijn de laatste jaren behoorlijk gegroeid en toe aan een volgende stap. Met Alliance Automotive als nieuwe eigenaar kan het bedrijf verder doorgroeien en ontstaan er nieuwe mogelijkheden die perfect aansluiten met de koers die we ingezet hebben. We zullen zorgen voor een warme overdracht en zijn dan ook blij dat ons complete team van medewerkers waar we trots op zijn, meegaan naar de nieuwe eigenaar.”

-->