02 februari 2024

PartsPoint versterkt positie in provincie Groningen met overname Roskamp Automaterialen in Stadskanaal en Veendam

Roskamp Automaterialen in Stadskanaal en Veendam is overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB). De grossiersvestigingen worden volledig geïntegreerd binnen de dochteronderneming PartsPoint.

Roskamp wordt per 1 maart 2024 onderdeel van PartsPoint. Roskamp in Stadskanaal en Veendam is in de regio Groningen een bekende grossiers met een ruim assortiment aan automaterialen, banden en gereedschappen. Binnenkort zal de gevel aangepast worden naar de kenmerkende PartsPoint stijl.

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat weten: “Met de overname verwerven we twee prachtige toekomstbestendige PartsPoint vestigingen. We zijn ook enorm verheugd dat het geweldige team van beide Roskamp vestigingen, inclusief de huidige eigenaren Hinriko Schür, zijn zus Marieke Holwerda-Schür, zich bij ons voegt en gelooft in onze kracht en visie.”

Hinriko Schür legt uit: “Er komen flinke uitdagingen op ons af en ik heb een groot vertrouwen in PartsPoint en AAGB. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen. Doordat alle personeelsleden aanblijven , zijn we ook in de toekomst een sterke partner voor onze klanten.”

Wat begon als een bescheiden onderneming in Alteveer, is uitgegroeid tot een gevestigde naam in de automaterialenbranche. In de beginjaren was het grootvader Roskamp die met passie en doorzettingsvermogen zijn eigen bedrijf opzette in Alteveer. Na verloop van tijd namen Henk en Trea Schür, ouders van Hinriko en Marieke, het roer over.

Het ondernemersbloed stroomt duidelijk door de aderen van Hinriko en Marieke, die hun jeugdjaren hebben doorgebracht te midden van autokoplampen, oliefilters en remschijven. Geïnspireerd door hun ouders hebben zij jarenlang hard gewerkt om Roskamp automaterialen naar nieuwe hoogten te brengen. Dankzij hun toewijding en innovatieve aanpak en een goed team van maar liefs 25 werknemers heeft het bedrijf zich kunnen ontwikkelen tot wat het nu is.

Naast de service die klanten van Roskamp gewend waren, profiteren ze ook van de investeringen die AAGB de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf. Met het complete assortiment inclusief het eigen merk NAPA, een state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en marketing concepten. PartsPoint profileert zich steeds meer als one-stop-shopping partner voor de moderne Garage.

PartsPoint heeft een zeer goede landelijke dekking in Nederland en een sterke voet aan de grond in België met 25 vestigingen in Vlaanderen en Wallonië.

-->