07 november 2023

Samenwerking Alliance Automotive Group Benelux en Summa College Automotive: Rijkserkende autoschadehersteltrainingen voor Nederland en België

AAGB (Alliance Automotive Group Benelux) en Summa College Automotive slaan de handen ineen op het gebied van Rijkserkerkende schadehersteltrainingen en -opleidingen. De samenwerking voorziet de autoschadeherstelbranche van trainingen, die voldoen aan internationaal geaccrediteerde vereisten, vanuit trainingslocaties in heel Nederland en België.

Op 2 november jl. hebben Roel Akkerman, Onderwijsdirecteur Summa College Automotive en Rob Visser, Director Network Alliance Automotive Group Benelux, de samenwerking officieel met hun handtekening bekrachtigd.

Rob Visser licht de samenwerking toe: “Nog maar kort geleden hebben wij schadeherstel equipment leverancier MSH overgenomen. De samenwerking met Summa College Automotive is een volgende, prachtige stap die naadloos aansluit bij onze ambities in de schadeherstelbranche. Samen met Summa zullen wij ons nu ook op opleiding en training van de schadeherstelbranche richten.”

Summa Automotive-docenten zijn internationaal geaccrediteerd. “Dat betekent dat we de schadeherstelbranche kunnen opleiden volgens de Internationale norm die daaraan verbonden is. Waar Summa zorgt voor de kennisoverdracht, richten wij onze zeven TECH360 Centers in met hightech schadeherstel equipment en gereedschap die voldoen aan OEM-vereisten. Omdat wij al onze TECH360 Centers inzetten, zijn deze trainingen voor schadeherstellers altijd in de buurt te volgen.”

Roel Akkermans van Summa College Automotive is blij met de samenwerking: “Door onze bundeling van krachten zijn de autoschadehersteltrainingen verspreid door heel Nederland en België te volgen en dat moet de instroom van autoschadehersteltechnici ten goede komen. Daarnaast wordt de techniek in de schadeherstel steeds complexer en dat geldt ook voor de tools en equipment die nodig zijn om moderne voertuigen te herstellen. Samenwerken op dat gebied is nodig en een absolute meerwaarde.”

Naast haar eigen trainingen zal Summa ook de merkerkende schadehersteltrainingen van AutoTech Alliantie (het samenwerkingsverband van autoschadeherstellers) uitvoeren in de TECH360 Centers in Nederland. Deze Rijkserkende trainingen betreffen specifieke modeltrainingen en algemene OEM-trainingen.

Het portfolio schadehersteltrainingen van AAGB richt zich op voorbewerking, carrosserieschades, verbindingstechnieken, ADAS, connectiviteit en elektrificatie. De verschillende modules passen uiteraard geheel binnen de branchenorm schadeherstel.

Vanaf 1 januari 2024 zal de trainingsagenda en het programma bekend worden gemaakt op de website van TECH360 en kunnen autoschadehersteltechnici zich hiervoor inschrijven via TECH360.nl en TECH360.be.

Bijlage: Foto, bijschrift: Roel Akkerman, Directeur Summa College (l) en Rob Visser Director Network Alliance Automotive Group Benelux), links, bekrachtigen de samenwerkingsovereenkomst met een ferme handdruk. Op de achtergrond Saskia Booy, Director Operations AutoTech Alliantie (r) en Sven Zipp, Directeur Paint/Non-Paint Alliance Automotive Group Benelux.

-->