18 februari 2021

CarProf doneert € 24.800 aan TrafVic-Kids

Vandaag, 18 februari 2021, reikt de garageformule CarProf een cheque ter waarde van €24.800 uit aan Fonds Slachtofferhulp. Retail Marketing Manager Ivar Camps: “Dit is het totaalbedrag dat wij als CarProf samen met onze autobedrijven in heel 2020 hebben opgehaald met onze APK-actie.” Van elke uitgevoerde APK gaat € 0,50 naar TrafVic-Kids, een project gericht op wetenschappelijk onderzoek en specialistische hulp voor kinderen die slachtoffer of nabestaande zijn van een verkeersongeval. “Met deze APK-actie benadrukken we de relatie tussen goed onderhoud en verkeersveiligheid.”

Veiliger in het verkeer

Grip op de weg dankzij voldoende bandenprofiel. Een korte remweg met goed werkende remmen. Of optimaal zicht door ruitwissers die functioneren. Een auto in betrouwbare staat verbetert de veiligheid van de automobilist en andere deelnemers in het verkeer. Formule Manager Harold van Gestel vult aan: “Een APK is verplicht en geeft aan waar onderhoud nodig is. CarProf staat voor kwaliteit. Met vakkundige monteurs en apparatuur brengen we auto’s in topconditie om veilig de weg op te kunnen.”

Steun aan jonge verkeersslachtoffers

CarProf gaat een stap verder in verkeersveiligheid. Naast de kwalitatieve APK, doneren alle CarProf autobedrijven in Nederland sinds 2020 per uitgevoerde APK € 0,50 aan TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp. Harold van Gestel: “Alleen al in 2020 hebben wij gezamenlijk bijna 50.000 APK’s uitgevoerd. En die teller gaat door in 2021!” Frank Jansen van Fonds Slachtofferhulp is blij met de donaties van CarProf. “Jeugdigen die na een ernstig ongeval een trauma oplopen of een dierbare verliezen, hebben een verhoogde kans op psychische klachten. Dankzij TrafVic-Kids kunnen we onderzoek doen op de impact en het rouwproces. Met die kennis kunnen we deze kinderen eerder en beter helpen.” Het project is wereldwijd het eerste hulpprogramma speciaal gericht op deze doelgroep en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht.

CarProf

-->